1. International Winter Carp Cup

 

1. WCCG Winter Carp Cup HORGÁSZVERSENY REGISZTRÁCIÓ

VERSENYKIÍRÁS

 1. A VERSENY HIVATALOS ELNEVEZÉSE:INTERNATIONAL WINTER CARP CUP GYÉKÉNYES
  bojlis, behúzós horgászverseny

 

 1. IDŐPONTOK:

 Helyszíni regisztráció időpontja:

2023.11.25. 08.00 órától – 2023.11.25. 12.00 óráig

A verseny időpontja:

2023.11.26. 07.00 órától – 2023.12.02. 07.00 óráig

 

 1. A VERSENY HELYE: GYÉKÉNYESI-KAVICSBÁNYA TÓ

Rövid ismertető, megközelíthetőség: Somogy megye délnyugati részén, a horvát határ mentén Gyékényes és Zákány között elterülő 400 hektár vízfelületű kavicsbánya-tó. Budapest felől az M7 autópályán a nagykanizsai lehajtótól 25 km-re, Kaposvár vagy Nagyatád felől érkezők számára a tótól 15 km-re fekvő kisvároson, Csurgón át közelíthető meg a víz. A tó nincs körbe kerítve partvonala tagolt. A part menti nyaralósor és horgászházak a közútról érhetők el. A vasútpartként ismert szakasz a máig is aktívan működő Dráva Kavics- és Beton Kft. területén keresztül közelíthető meg.

 

 1. A VERSENY RENDEZŐJE:

Szervező: Gyékényes és Környéke Horgász – és Szabadidő Egyesület

Elérhetőségek:

Ügyfélszolgálat: 8852 Zákány Május 1 u. 38.

Nyitva: Hétfő-Péntek 09:00-17:00

Telefonszám: +36305458049

A szervező weboldala: www.gyekenyesipontyhorgasz.hu

A szervező Facebook oldala: https://www.facebook.com/gyekenyeshorgaszegyesulet

A verseny hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/wintercarpcup

 

A szakmai felügyelet, bírói és szervező csapat:

A verseny szervező elnöke: Kóródi Zsolt – Szervező Bizottság

Verseny szakmai felügyelet: Kozári Miklós – Szervező Bizottság

Vezető versenybíró: Csörgő Tamás – Szervező Bizottság, Versenybíróság

Versenyigazgató, értékesítés, PR, marketing: Jankó Vivien Melinda – Szervező Bizottság

Verseny szervező: Peti József, Kápolna László – Szervező Bizottság, Versenybíróság

Média kapcsolat: Antal Balázs – Szervező Bizottság

 

 1. A VERSENY TÍPUSA: nyílt nemzetközi behúzós bojlis, pontyfogó, csapatverseny, ahol a pontrendszer alapján a legtöbb pontot gyűjtő csapatok, valamint a verseny alatt kifogott legnagyobb hal kerül díjazásra.

 

 1. NEVEZÉSI DÍJ:

1000 EUR/csapat

Díjfizetés: A nevezési díjakat, a számviteli bizonylatokat és a területi jegyeket a Szervező hivatalos forgalmazója a BolPlan Kft. fogadja és állítja ki.

EURO számlaszám: HU 841040071750526874-55491010

 

 1. NEVEZÉS A VERSENYRE:

A verseny a „Catch and Release” elvrendszer alapján kerül megrendezésre.

Figyelemmel a verseny szellemiségére és szabályaira, arra kizárólag feddhetetlen múltú horgász nevezhet, akinek a neve nem merült fel, semmiféle hallal vagy halvédelemmel kapcsolatos bizonyított etikai vétség, szabálysértés vagy bűncselekmény során. A versenyzők a regisztráció során feddhetetlenségi nyilatkozatot írnak alá (1. sz. melléklet). A versenyen 18. életévüket betöltött érvényes magyar állami horgászjeggyel rendelkező személyek vehetnek részt.

Aki még nem rendelkezik 2023. évre szóló érvényes magyar állami horgászjeggyel az a szervezőtől kérhet segítséget, az állami jegy megváltására.

A nevezési lap letölthető a www.gyekenyesipontyhorgasz.hu weboldalról és a https://www.facebook.com/wintercarpcup  Facebook oldalról

A versenyre kizárólag írásban, a regisztrációs lap kitöltésével, majd a gwc.cupinfo@gmail.com  email címre történő visszaküldésével lehet nevezni.

 

A nevezés beérkezésének visszaigazolásáról, az esetleges hiánypótlásról, illetve elfogadás esetén a regisztrációs szám kiadásától a szervező a megadott címre küld értesítést, mely tartalmazza a regisztrációhoz szükséges regisztrációs díj számláját.

Az érvényes regisztráció alapfeltétele a nevezés során, a regisztrációt követően 7 munkanapon belül történő részvételi díj teljes összegének (1000 EUR) a befizetése.

A már befizetett díjat nem áll módunkban visszafizetni.

A nevezés elbírálása a szervező kizárólagos joga, így a nevezés elbírálását (azaz sem elfogadást, sem az elutasítást) a szervező nem köteles indokolni.

A nevezési díj tartalmazza a teljes csapatra vonatkozóan:

– a pályabérleti, horgászati szolgáltatások díját,

– a parkolási és sátorozási díjakat, a kommunális költségeket,

– a verseny időszakára szóló gyékényesi területi jegyet

– a szervezés és a lebonyolítás költségeit

– a VSZ-ben meghatározott étkezéseket, valamint

–  a trófeák költségeihez és a díjazáshoz történő hozzájárulást.

 

 1. A VERSENY PROGRAMJA, HELYSZÍNEI:

Versenyközpont:

8851 Gyékényes Kavicsbányató A szektor 19/A Halőrház Shop

 

A verseny közösségi találkozók és protokoll programok helyszíne:

Zöldsas Vendéglő Cím: 578/40 Hrsz, Gyékényes, Hungary, 8851

 

Érkezés napja: 2023.11.25.

08.00-12.00 óra:

Gyülekező, helyszíni regisztráció a verseny vízpartján a Zöldsas Vendéglőben

A regisztrációt megkezdeni csak minden szükséges dokumentum birtokában lehetséges, a folyamatot a teljesen kitöltött regisztrációs lap aláírása zárja.

Valamennyi versenyzőnek át kell adni, illetve be kell mutatni az alábbi okmányokat és dokumentumokat a versenyszervező részére, melyek hiányában a versenyen történő részvétel nem lehetséges:

– Útlevél/jogosítvány/személyi igazolvány (fényképes igazolvány).

A regisztráció során a csapat valamely tagja kihúzza a húzási sorrend számát.

13:00 óra:

Ünnepélyes megnyitó a versenyközpont konferenciatermében: Zöld Sas Vendéglő

13:30 óra:

Horgászhelyek sorsolása

A csapatok rajt helyeinek sorsolása első körben a sorsolási sorrend kihúzásával történik a csapat kijelölt tagja által a regisztrációnál. A sorsolásra kijelölt személy tehát egy számot húz ki, amely konkrét helyi választási sorsolás sorrendjét határozza meg (pl. a 4. számot kihúzó csapat negyedikként húzhat rajthelyet).

A második körben a konkrét hely sorsolásra a helyszíni „Versenytérkép” előtt úgy kerül sor, hogy a sorsolásra kijelölt személy egy, a konkrét rajthelyet tartalmazó számot húz ki. Ezt a versenytérkép alapján azonosíthatja. Ha nem érkezik meg minden csapat, akkor a kisorsolásra kerülő helyek a Versenybíróság döntésének megfelelően módosulnak.

A kisorsolt horgász helyeket elfoglalni 2023.11.25. 15:00 előtt TILOS!

A kihúzott helyek visszadobására nincsen lehetőség.

 

15:00-tól: Táborhelyek elfoglalása
17:30-tól: Közös vacsora, horgászbál

 

Verseny kezdete:
2023.11.26-án 07:00 óra

 

Verseny vége:
2023.12.02-én 7:00 óra

 

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadó a versenyközpont protokoll termében:
2023.12.02-én 12:00

 1. A VERSENY SZABÁLYAI:

A szervező a maga által létrehozott szabályrendszernek, minden esetben érvényt szerez, annak betartatásának jogát fenntartja, illetve 2023.11.01 után nem változtathatja.

Minden bejelentett vagy a szervezők által tapasztalt szabálytalanság azonnal kivizsgálásra kerül és annak súlyosságától függően, akár kizáráshoz is vezethet.

A szervező kijelenti, hogy a verseny alatt minden észlelt jogsértés után feljelentést tesz, illetve fenntartja a jogot azonnali/utólagos kizárásra és az esetleges díj visszakövetelésére minden olyan esetben, amikor a Versenykiírás szankciós előírásai nem kerülnek betartásra, illetve a fedhetetlenségre vonatkozó versenyzői nyilatkozat valótlannak bizonyul.

Versenybíróság

A szervező a verseny VSZ előírásai szerinti sikeres lebonyolítása érdekében Versenybíróságot hoz létre. A Versenybíróság elnöke a főbíró, a verseny szabályos lebonyolításáért és a hiteles mérlegelésért és az óvásért felel. A főbíró helyettese a Versenyszervező elnök. A versenybíróság tagjai: a főbíró, 2 fő mérlegelő versenybíró, valamint a versenyzők köréből felkért 2 fő. A Versenybíróság döntéseit egyszerű többséggel hozza, szavazategyenlőség esetén a főbíró dönt. A „Versenybírósági és mérlegelő versenybírói névjegyzék” a VSZ 3. sz. mellékletét képezi.

 

Csapat

Egy csapat 2+1 teljes értékű főből áll.

 

Felszerelés

Egy csapat 4 bottal horgászhat, botonként 1-1 egyágú horoggal.

Csapatonként 2 csónak használata megengedett.

Halradar használata engedélyezett.

Minden csapatnak kötelessége minimum öt darab lebegő mérlegelővel rendelkeznie, melyben a halat biztonságosan le tudja tárolni a mérlegelésig. A kifogás idejétől a mérlegelésig a felelősség a halak épségére vonatkozóan a versenyzőket terheli!

A verseny teljes időtartama alatt kiegészítő és szintén jogvesztő feltétel még az itt előírt kiegészítő eszközök bemutatása, majd rendeltetésszerű, folyamatos használata. A legalább 2 db nagyméretű merítőszák (minimum 90x90x70 cm, 1×1 cm alatti szövésű) mellett. Az előírás szerinti 2 db, minimum 60×100 cm-es bel méretű pontymatrac esetében a használat már a 5 kg feletti hal megszákolásakor, annak vízből történő kiemelésekor, biztonsági alátétként is szükséges! A pontymatrac használata a csónakokban is kötelező, továbbá minden halnál kötelező – lehetőleg színtelen – seb-fertőtlenítő fotózás utáni használata is.

A halvédelmi eszközök, nem, illetve nem rendeltetésszerű használata miatt, a büntetési szankciók lépnek életbe

 

Csónak és vízi rendészeti szabályok

A csónak nem lehet hosszabb, mint 5 méter, és rövidebb mint 2,5 méter!

Felfújható gumicsónak használata engedélyezett.

A versenyen kizárólag elektromos motor használható.

A csónak maximális sebessége 15 km/h lehet.

Mentőmellény használata a verseny teljes időtartama alatt a csónakban kötelező.

A csónak vízre helyezése a verseny megkezdése előtt csak akkor engedélyezett, ha a kisorsolt horgászhely megközelítése nem megoldható partról. E szabály megszegése azonnali kizárást von maga után.

A csónakot a parton megfelelően és biztonságosan rögzíteni kell.

Egyéb hivatalos versenyszabályok

A verseny során tilos a vizet nagy erejű reflektorokkal tartósan megvilágítani, a többi horgászt fény- és laser eszközökkel zavarni. Keresőlámpa, kisebb reflektor csak a legszükségesebb esetekben (dobás, szákolás), célhoz kötötten alkalmazható. A horgászhely és azon belül a bedobott szerelékek jól látható, folyamatos éjszakai megvilágítása kötelező. A versenyzők fejlámpa-használata folyamatosan engedélyezett.

Csalizni és etetni – élőcsali kivételével – minden, nem környezetkárosító anyaggal lehetséges. Etetőanyag mennyisége csapatonként nincs korlátozva!

Egyidejűleg 4 botot lehet használni, de további felszerelt tartalék botok tartása lehetséges, arra az esetre, ha valamelyik aktív bot sérülne.

Amennyiben a versenybíró észleli, hogy a 4 megengedett boton kívül további bot is felhasználásra került, akkor az érintett csapatot a Versenybíróság azonnal kizárja a versenyből.

A verseny vége előtt megakasztott hal beleszámít az eredménybe, amennyiben az 60 percen belül megszákolásra kerül.

 Horgászati szabályok

A kijelölt verseny területen a verseny időtartama alatt kizárólag a versenyzők, a szervezők és a szervezők által akkreditált személyek tartózkodhatnak.

Abban az esetben, ha a behúzás során az egymás szomszédságában lévő csapatok megsértik a szomszéd csapat területét, akkor a versenybírót kell felkérniük az adott helyzet rendezésére, melynek során a döntése mindkét fél számára kötelező.

A kijelölt verseny területet a csapatból egyidejűleg egy fő hagyhatja el.

A kijelölt táborhelyen minden esetben egy főnek ott kell tartózkodnia!

A horgászhelyen bója elhelyezése lehetséges, maximum 4 db/ csapat, de azok eltávolítása a verseny végén kötelező.

A szomszéd csapat bójájára való ráhúzás tilos.

A világító bója használata engedélyezett.

A maximális behúzási távolság a kijelölt helyekig lehetséges, melyet a szervező által elhelyezett bóják jelölhetnek.

Halfárasztáskor a versenyző a szektorát elhagyhatja, és a bójáját túllépheti, de a legrövidebb időn belül vissza kell trénije a saját szektorhatárán belülre.

Minden határvitát illetően a versenybíró döntése mindenkire nézve kötelező erővel bír.

Etetőhajó használata a verseny időtartama alatt szigorúan tilos!

A csónakból történő fárasztást követően a fogott pontyot fotózás céljából a partra szállítani az alábbi módokon szabad:

-A horogszabadítás után a pontyot a szákkal együtt a vízben hagyva szabad vontatni, olyan módon, hogy a hal feje a haladási irányba nézzen.

-A horogszabadítás után a pontyot a szákból merev falú matracra fektetve és azt folyamatosan friss vízzel locsolva szabad szállítani.

-első alkalommal figyelmeztetést, majd második alkalommal kizárást von maga után. aki ezt a szabályt megszegi.

 

 

 

A verseny területének helyi szabályai

A kihúzott terület elfoglalását követően a csapatok kötelesek a hely megfelelő tisztán tartásáról és a környezet védelméről gondoskodni, majd a helyet olyan állapotban elhagyni, mint ahogyan azt elfoglalták.

A táborhelyen tüzet rakni szigorúan tilos, kivéve az arra hatóságilag kijelölt helyeken. Kemping gáz használata engedélyezett.

Táborozni kizárólag a szervező általa az arra kijelölt helyen lehetséges, és a sátrak elhelyezését illetően minden esetben a versenybíró utasításait kötelező betartani!

A csapatok gépjárművei kizárólag a be-, illetve kipakolás ideje alatt mozoghatnak a verseny területén a verseny biztonsága és a szabálytalanságok lehetőségének elkerülése érdekében, amennyiben a terület tulajdonosa erre engedélyt ad.

Az autóikat tárolni kizárólag a kijelölt parkolóhelyen lehetséges, azzal a verseny ideje alatt a versenypályán nem mozoghatnak.

A versenyzőknek lezárt műanyag zsákban kell gondoskodniuk a szemét összegyűjtéséről, melyet a szervezők a verseny befejezését követően elszállítanak.

A versenyzők kötelesek betartani a szervező utasításait a verseny teljes ideje alatt, a horgászhelyek nagyságának kijelölésében, azok megközelítésében!

A kijelölt versenyterületen a verseny időtartama alatt kizárólag a versenyzők (3 fő) a szervezők és a szervezők által akkreditált személyek tartózkodhatnak.

 

Mérlegelési szabályok

A verseny ideje alatt a szervezők folyamatos mérlegelést biztosítanak napkeltétől-napnyugtáig, illetve rendkívüli éjszakai mérlegelés kérhető, ha az 5db kötelező úszó mérlegelő megtelik és, vagy 20 kg-nál nagyobb halat fognak!

A versenyzők kötelesek a teljes mérlegelési és fotózási, adatfelvételi folyamatban való aktív közreműködésre, ugyanakkor a mérlegelést indokolt esetben a fárasztás, majd a szákolás időtartamára fel lehet függeszteni.

A versenyző kötelessége minden kifogott, értékelhető hal jelentése a területileg illetékes versenybíró felé SMS-ben a szektorban lévő versenybírók felé.

Kifogástól a mérlegelésig a halat – a versenykiírás szerint meghatározott minőségű –lebegő mérlegelőben kell tárolni, megfelelő (minimum 1 m) vízmélységben.

A mérlegelés kizárólag a versenybíró, a szervező által rendelkezésre bocsátott és a csapatoknak bemutatott eszközzel végezheti, ellenkező esetben az nem számítható be az eredménybe.

A mérlegelésnél jelen kell lennie az adott csapat egy tagjának a versenybírónak és a szomszéd csapatból egy csapattagnak, aki a fogást hitelesíti.

A mérlegelésről készült dokumentációt (fogás időpontja, versenyző neve, kifogott hal súlya), a csapat egyik tagjának is aláírásával hitelesítenie kell.

A versenyzők felelőssége ellenőrizni a feltüntetett adatok helyességét.

A mérés hivatalos dokumentálását követően fénykép készül minden kifogott és értékelhető halról úgy, hogy az egyik versenyző kezében tartja a halat, míg a másik mellette a szektortáblát, tartja a feltüntetett szükséges adatokkal.

A mérlegelés során elsőbbséget élvez a versenybíró által a verseny dokumentálása céljából készített fotó, majd ezt követően kerülhet sor privát felhasználású fényképek készítésére, de a halat a versenybíró jelenlétében a fotózás után haladéktalanul vissza kell engedni.

A dokumentációt módosítani csak versenybírói ellenjegyzéssel lehet.

Amennyiben eltérés tapasztalható a versenyzőnél és a bírónál található mérlegelési lapok között, úgy a bírónál lévő mérlegelési lap bejegyzése érvényes.

Mérlegelést követően a versenybíró a beszerzett dokumentációt és fényképeket továbbítja a szervezési központba, ahol rögzítésre kerülnek ezek az adatok.

Minden körülmények között a legfontosabb a hal biztonsága, ezért körültekintően kell a fotózást és a visszaengedést is intézni.

A mérlegelést követően, a halat kizárólag versenybíró, vagy a versenybíró jelenlétében a szomszéd csapattag engedheti vissza!

A 15 kg feletti méretű, a verseny állása szerint a legnagyobb hal díjára még esélyes hal esetében egymás után két mérés kötelező, de esetleges eltérés esetén a nagyobb tömeget mutató mérlegelés eredménye kerül regisztrálásra.

 1. FEGYELMI VÉTSÉGEK, SZANKCIÓK:

Óvás

Óvásnak minősül a Versenykiírás előírásaival ellentétes versenyzői tevékenység bejelentése. Óvást csak írásban; az itt megadott e-mail címen lehet tenni.  A más módon jelzett óvások indokolás nélkül elutasításra kerülnek.

A verseny megkezdése után a Versenykiírás értelmezésére nincs lehetőség, a szervezők ezt az elvi lehetőséget a regisztráció folyamán biztosítják.

Ha a versenyző szabálytalanságot észlel és azt óvásként bejelenti legkésőbb a verseny végéig (2023.12.02. 07:00 óráig, a bizonyításhoz előny, ha dokumentálni tudja fényképpel vagy videofelvétellel), akkor az ügy 12 órán belül kivizsgálásra és legkésőbb 2023.12.02. 12:00-ig lezárásra kerül.

Az óvás adminisztrációs költsége alkalmanként és bejelentett esetenként 100 EUR.

A Versenybíróság által indokoltnak minősített óvás költsége visszajár, indokolatlan óvás esetén a befizetett összeg nem jár vissza.

Vis Maior

A verseny előre nem tervezhető okokból (vis maior) történő meghiúsulása esetén a befizetett összeg visszajár, és azt a szervező 30 napon belül visszautalja a megadott bankszámla számra. Ezen okon túl a már befizetett nevezési díj a csapatok tetszőleges okból történő visszalépése esetén nem jár vissza!

A VSZ alkalmazása szempontjából vis maior esetnek minősül a versenyzők részéről különösen a nem várt és orvosilag igazolt betegség, a rendőrség által igazolt baleset, vagy az erre kötelező hatóság által igazolt, időben nem módosítható előírt megjelenés; a fő szervező részéről különösen a nem megfelelő vízállás, továbbá külső szennyezés esetén a vízminőség hatóságilag minősített hirtelen romlása.

Amennyiben a fő szervezőt érintő vis maior esemény már a verseny közben, a versenyidő 50%-nak letelte előtt keletkezik be, akkor a verseny eddigi eredményei törlődnek és a változatlan mezőny a következő versenyidőszakban a versenyt változatlan helykiosztás mellett újra megkezdi (a verseny felfüggesztése). Ha a versenyidő több, mint 50 %-a az eseményig már eltelt, akkor a lezárásig elért eredmények alapján történik meg az eredményhirdetés (a verseny megszakítása). A meghiúsulás kimondása, a felfüggesztés és a megszakítás elrendelése a főbíró kizárólagos joga és felelőssége.

 

Kizárási szabályok

A kizárással valamennyi esetben az addig elért eredmény is törlődik, valamint a horgászat sem folyhat tovább a kizárt csapatnál! A kizárási szabályok értelmezése során minden esetben a zéró tolerancia elvét kell alkalmazni.

Szándékos cselekménnyel közvetlenül-, illetve közvetve összefüggő halpusztulás, vagy halcsonkítás, továbbá a hal megjelölése vagy ezek bármelyikére tett kísérlet azonnali kizárást von maga után. Amennyiben ezen cselekmények bármelyikének megvalósításáról vagy esetleges kísérletéről a szervező később (akár a versenyidő lezárást követően) szerez tudomást, akkor az utólagos kizárást von maga után.

Azonnali kizárással jár a csapatban nem regisztrált személy csónakban tartózkodása.

Bármilyen VSZ szerinti, illetve egyéb hal- vagy környezetvédelmi szabályszegés esetén a figyelmeztetés utáni ismétlés, vagy egyéb szabálytalanság.

Azonnali kizárással és rendőrségi feljelentéssel jár bármilyen a versenybírók vagy segítőik felé irányuló vesztegetési kísérlet.

Azonnali kizárással és rendőrségi feljelentéssel jár, amennyiben a csapat nem az általa fogott halat kívánja beleszámíttatni az eredménybe.

Többszöri figyelmeztetésben részesített rendbontás, mértéktelen alkoholfogyasztás, nem sportemberhez méltó magatartási szabályok súlyos megszegése, azonnali kizárást von maga után.

Bármilyen külső segítség igénybevétele azonnali kizárást von maga után.

A nem horoggal fogott hal azonnal kizárást von maga után.

Az éjszakai csónakhasználatnál a sötétben közlekedő csónakok megvilágítása (fejlámpával, vagy navigációs fénnyel) kötelező! Ezen szabály elmulasztása első alkalommal figyelmeztetést, majd második alkalommal kizárást von maga után!

Tilos a kifogott hal nem megfelelő tárolása, illetve a nem sportszerű hallal való bánásmód tanúsítása. A szabályt megszegő csapat első esetben figyelmeztetésben részesül, majd a következő esetben kizárásra kerül.

A csónakból történő fárasztást követően a fogott pontyot fotózás céljából a partra szállítani az alábbi módokon szabad:

-A horogszabadítás után a pontyot a szákkal együtt a vízben hagyva szabad vontatni, olyan módon, hogy a hal feje a haladási irányba nézzen.

-A horogszabadítás után a pontyot a szákból merev falú matracra fektetve és azt folyamatosan friss vízzel locsolva szabad szállítani.

Szintén első alkalommal figyelmeztetést, majd második alkalommal kizárást von maga után, aki ezt a szabályt megszegi.

Azonnali kizárással jár, ha a csapat megpróbálja megvezetni a versenybírót, mérlegelésnél csalást kísérel meg.

 1. VERSENY ÉRTÉKELÉSE:

Értékelés

A versenyben kizárólag csak az a ponty számít, amelynek súlya eléri vagy meghaladja az 5 kg-ot.

A verseny abszolút győztese, a pontrendszer alapján értékelt legtöbb pontot kapó csapat.

A verseny pontrendszere az alábbiak szerint történik:

–  5-10 kg: 1 pont /kg

– 10-15 kg: 1,5 pont/kg

– 15-20 kg: 2 pont/kg

– 20-25 kg: 2,5 pont/kg

– 25-30 kg: 3 pont/kg

– 30+ kg: 5 pont/kg

 

A halak súlyát 2 tizedesjegyig mérlegeljük. pl. 11 kg 75 dkg

 

A verseny eredményeit az FCMS programon keresztül valós időben nyomon követheti bárki és az eredmény alakulása is ezen a felületen keresztül kerül nyilvánosságra a verseny ideje alatt. Az FCMS (Fishing Competiton Manager System) rendszert horgászversenyek digitális levezénylésére készítették a versenyek szervezői és a versenyzők részére. A rendszert a horgászsport legnépszerűbb szakágainak kezelésére készítették azok versenyszabályait és gyakorlati megoldásait alapul véve. Kezeli a feeder, finomszerelékes (úszós), bojlis, harcsafogó, pergető versenyeket, az egyesületi versenyektől az országos vagy nemzetközi versenyekig, egyéni és csapatverseny formájában. A FCMS program elérhető a https://www.fcms.hu/hu/program-ismerteto oldalon.

A hivatalos végeredmény 2023.12.02. napján (szombat) a 12:00-kor kezdődő ünnepélyes díjkiosztón kerül kihirdetésre. A verseny eredményei fogási adatai a versenyt követően kerülnek feltöltésre a szervező hivatalos weboldalára. A verseny aktuális állása a hivatalos Facebook oldalon is megjelenítésre kerül.

 1. VERSENY DÍJAZÁSA:

Díjazzuk a fenti értékelési és pontrendszer alapján:

 • Az összesített eredmény: valamennyi csapatot értékelve a legtöbb pontot szerző csapat, 1-3. helyezett
 • A szektor díj: a szektorokon belül elért legtöbb pontot szerző csapat, aki az összesített versenyben nem kapott helyezést, 1-3 helyezés
 • Különdíj: a verseny során kifogott legnagyobb halat – 1. helyezett

 

Mindösszesen 16 csapat kerül díjazásra.

Szektorok:

A versenypályát 4 db adottságaiban közel azonos területű szektorra osztjuk fel, szektoronként 10-10 csapattal. A versenyben összesen 40 csapat vehet részt.

A díjazás:

Összesített csapatverseny:

 1. hely: 5000 EUR + trófea
  2. hely: 2500 EUR + trófea
  3. hely: 1000 EUR + trófea

 

A Szektor díjazásról folyamatosan adunk tájékoztatást.

 

Különdíj: 500 EUR + trófea

A nyeremények adózásáról a nyertesek gondoskodnak.

A fent megadott díjazás csak minimum 35 nevezett csapat esetén érvényes!

 

 1. FELELŐSSÉG

A szervezők a verseny időtartama alatt elszenvedett kárért, balesetért felelősséget nem vállalnak, minden egyes felszerelés (csónak stb.) használata kizárólag saját felelősségre történik. Baleset, illetve káresemény bekövetkezésekor a regisztráció során kötelezően kötött baleset- és felelősségbiztosítás szerződési feltételei az irányadóak.

A versenyző a regisztrációs lap aláírásával tudomásul veszi a kockázatokat és elismeri, hogy a szabályrendszer be nem tartásából eredő felelősség nem terheli a szervezőt.

 1. EGYEBEK:

A Kavicsbánya tó partján egész évben két étterem üzemel, kiszállítással is kiszolgál melegételt.

Zöldsas Vendéglő rendelésfelvétel telefon: +36203838165

Posseidon Étterem rendelésfelvétel telefon: +36303229485

Kisbolt, alapélelmiszerek, alap horgászcikkek és csali, valamint BatMonkey tartós csónak akkumulátorok bérlése lehetséges a Nagy Ponty Horgász Halőrház Shopban. Telefon: +36303894936

A jelen versenykiírást (1.1 verzió, kelt 2023.05.26.) a szervezők nevében, a verseny fő szervezőjeként jóváhagyom és kiadom:

 

Kelt: Gyékényes, 2023.05.31.

 

Kóródi Zsolt
Elnök
Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesület

A versenyzők személyében november 15-e után már nem lehet változtatni.

 

a Fishing & Hunting-on a verseny megkezdése előtt újra adásba kerül a Gyékényesen korábban készült két részes film az alábbi időpontokba sugározva:

November 7.     20:30-21:00

November 15.   20:30-21:00

November 20.   20:30-21:00

November 24.   20:30-21:00