Jegyvásárlás

Hol vásárolhatok területi jegyet?

Tisztelt Horgásztársam!

Tájékoztatom, hogy az Agrárminisztérium és a Somogy Megyei Kormányhivatal, mint illetékes halgazdálkodási hatóság a 2022.01.25.-én érvénytelenített halgazdálkodási szerződésről szóló határozatát felülvizsgálta. A vizsgálat eredményeként az Agrárminisztérium -a Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesület által indított közigazgatási per, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény vonatkozó rendelkezéseit figyelembe véve- a HHgF/212-3/2017. iktatószámú haszonbérleti szerződést érvényesnek tekinti.

A hatóság az érvénytelenséget arra alapozta, hogy a Dráva Kavics és Beton Kft. a szerződés felbontását kérte, tekintettel arra, hogy az előhaszonbérletre jogosult Dráva Kavics és Beton Kft.-nél 2017-ben képviseletre nem jogosult álképviselő írta alá a lemondó nyilatkozatot. A szerződés érvénytelenítése egyesületünk állásfoglalása szerint jogszerűtlen volt ezért az ebből eredő károkat bírósági úton érvényesítjük.

Egyesületünk mindenben tekintetben törvényszerűen járt el. Az elmúlt hónapok nehézségeit- a horgászat betiltását, korlátozását- a Dráva Kavics és Beton Kft., mint az ingatlan tulajdonosainak megváltozott álláspontja miatt kényszerültünk elviselni.

A mai naptól a halgazdálkodási jogot az eredeti haszonbérleti szerződés szerint kaptuk vissza. A halgazdálkodási hatóság a Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesület (8852 Zákány Május 1 u. 6.) halgazdálkodási vízterület halgazdálkodásra jogosultságát visszajegyezte.

A fentiekre tekintettel a Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesület horgászjegy értékesítése újra indul. A Gyékényes Kavicsbánya tavon (víztérkód: 14-063-1-4) mai nappal kizárólag a halgazdálkodásról és hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény, valamint a 2022.05.30-tól érvényes Gyékényesi Kavicsbányatóra vonatkozó Helyi horgászrend rendelkezései szerint lehet horgászni.

Kérem, hogy a területi jegyek vásárlásának lehetőségéről és a horgászrendről tájékozódjon weboldalunkon.

A korábban megszokott módon az értékesítő pontokon és az online rendszerben a területi jegyek a gyékényesi kavicsbányató vízterületére kiadhatók, megvásárolhatók, amint a MOHOSZ a rendszert átállítja. Az év elején megváltott 2022-re szóló területi jegyek érvényesek.

Érvényes területi jegy nélkül horgászni, halat elvinni tilos.

A horgászok és a kavicsbányató védelme, fejlődése érdekében egyesületünk továbbra is minden tőle telhetőt megtesz.

Türelmét és megértését köszönöm.

A döntés a közléssel érvényes.

Kérem forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.

Üdvözlettel,

Kóródi Zsolt, elnök

Gyékényes és Környéke Horgász és Szabadidő Egyesület

 

Jegyárak.

Felnőtt 2 botos, éves területi jegy: 80.000,-

A nyugdíjas (70 év felett) 2 botos, éves területi jegy: 60.000,-

Ifjúsági 2 botos, éves területi jegy: 45.000,-

Gyermek éves területi jegy: 24.000,-

Felnőtt heti (7 napos) jegy: 46.000,-

Felnőtt 3 napos (a kiállítástól számított 72 órás) jegy: 21.000,-

Felnőtt napi (a kiállítástól számított 24 órás) jegy: 8.000,-

Ifjúsági 2 botos, napi (a kiállítástól számított 24 órás) jegy: 4.000,-

Gyermek napi (a kiállítástól számított 24 órás) jegy: 2.000,-

Turista (1 botos) napi jegy: 10.000,-

Turista (1 botos) 3 napos jegy: 20.000,-

Turista (1 botos) heti jegy: 30.000,-

 

Országos jegyrendszer